Ledare

Semestertider och några reflektioner - Ledare

Sommarnumret är för mig förknippat med att nu kan jag ta det lite lugnare en månad. Redaktionen tar semester och lika så jag, visst jag finns alltid tillgänglig på telefon och mail, men ...

Läs Mer

Fler vill ansluta sig till Direkten

  Intresset för att ansluta sig till servicehandelskedjan Direkten är stort, trots den svåra situationen handeln nu befinner sig i. Varje månad får Direkten ungefär 15–20 intresseanmälningar för ett medlemskap i Direkten. Det är både ...

Läs Mer

Servicetrender ledare

    Mitt isolerings tillhåll är en stuga med kurerande utsikt över havet. Den ligger i Grebbestad som är en ort som lever mycket på semestertiderna. Då väller det in norrmän, dock är överhängande andel ...

Läs Mer

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av Petter Alexis Askergren, fortsätter Circle K att utöka sitt materbjudande med spännande nyheter. Nu kan du beställa KÄK:s ”Håll-käften”-burgare över hela Sverige. Med start ...

Läs Mer

Tack för mig!

Magnus_C_01 (1)

Tack för mig!

Allt har sin tid och nu är min sejour som vd för Reitan i Sverige över. Det har varit tio lärorika och oerhört roliga år och för det har jag många att tacka. Många och åter många.

En av de saker som lockade mig mest när jag tog jobbet var personalkulturen på Reitan. Jag har tidigare skrivit om den här och jag skulle kunna författa en hel bok på temat, men av utrymmesskäl får jag försöka att fatta mig kort. Det hela bygger på att ge människor chansen och så här tio år senare är jag stolt över att jag har varit med om att göra just det. Vi har verkligen gett personer chansen – och som de har tagit den!

Ingen utvecklas utan att få ansvar. Som ledare måste man ha tillit till sina medarbetare. På vårt servicekontor har jag på nära håll fått se många växa och deras utveckling har varit helt avgörande för att vi som företag ökat vårt resultat nio av de tio senaste åren.

Jag vill förstås även tacka våra köpmän runt om i landet. Ingen nämnd och ingen glömd. Jag minns ett gammalt tv-reportage där personer runt den svenske fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson berättade om varför han hade gjort sådan succé ute i Europa. En anledning som lyftes fram var att ”Svennis” kunde namnen på varenda person som arbetade inom klubben. Varenda en.

Det ligger mycket i det där, tycker jag. Hur ska man nå framgångar tillsammans om man inte känner varandra? Om man inte ens vet varandras namn? För mig har det varit en stor ära att få träffa alla köpmän – ute i deras butiker och på våra otroligt givande riksmöten.

Hur har jag själv bidragit då? Jag har fått frågan ibland, inte minst på senare tid. Den är svår att besvara, men ska jag nämna en sak får det bli att jag har funnits där. Min dörr har alltid stått öppen. Så hoppas jag i alla fall att alla har upplevt det.

Jag är nu redo för att göra något nytt. Hädanefter får jag en helt annan roll inom koncernen och det känns skönt att jag lämnar över posten till den bästa ersättare jag kan tänka mig: Mariette Kristensson. Och hon tar inte bara över som vd utan även den här kolumnen. Jag hoppas att ni kommer att följa henne framöver.

Då återstår bara för mig att tacka er alla – medarbetare, köpmän, leverantörer och ni läsare. Stort tack för att ni har varit med på min resa!

Magnus Carlsson
Magnus Carlsson blev 2008 vd för Reitan Convenience Sweden AB med kedjorna Pressbyrån och 7-Eleven.