Ledare

God Jul & Gott Nytt År

Då är vi på väg mot ett nytt år. 2020 kan vi lägga till kategorin papperskorg. Många har fått känna av dyrbara effekter ekonomiskt och det är få branscher som klarat sig lindrigt undan. Alla ...

Läs Mer

Semestertider och några reflektioner - Ledare

Sommarnumret är för mig förknippat med att nu kan jag ta det lite lugnare en månad. Redaktionen tar semester och lika så jag, visst jag finns alltid tillgänglig på telefon och mail, men ...

Läs Mer

Fler vill ansluta sig till Direkten

  Intresset för att ansluta sig till servicehandelskedjan Direkten är stort, trots den svåra situationen handeln nu befinner sig i. Varje månad får Direkten ungefär 15–20 intresseanmälningar för ett medlemskap i Direkten. Det är både ...

Läs Mer

Servicetrender ledare

    Mitt isolerings tillhåll är en stuga med kurerande utsikt över havet. Den ligger i Grebbestad som är en ort som lever mycket på semestertiderna. Då väller det in norrmän, dock är överhängande andel ...

Läs Mer

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av Petter Alexis Askergren, fortsätter Circle K att utöka sitt materbjudande med spännande nyheter. Nu kan du beställa KÄK:s ”Håll-käften”-burgare över hela Sverige. Med start ...

Läs Mer

Servicetrender ledare

 

Thomas Modin/ COO/Founder Servicetrender

 

Mitt isolerings tillhåll är en stuga med kurerande utsikt över havet. Den ligger i Grebbestad som är en ort som lever mycket på semestertiderna. Då väller det in norrmän, dock är överhängande andel svenskar från hela landet. Vi har bla karneval och SM i ostronöppning och båda evenemangen lockar många besökare. Norrmän har jag förövrigt redan träffat, vet inte hur deras regler ser ut, men tydligen får de komma hit alla fall.

Innan högsäsongen drar i gång är det däremot ganska lugnt. Våra lokala Ica- och Coophandlare har inte höjt priserna än. Det gör de när säsongen drar igång och jag hoppas att de bättrar på öppettiderna i samma veva. I väntan på det går det dock ingen nöd på mig. Om de butikerna inte hunnit öppna eller stängt för kvällen finns det ett ställe jag kan lita på i alla väder – min lokala Gulfstation.

 

Ägaren vet redan vad jag ska ha varje morgon. När han ser min bil rulla in med något överdriven hastighet åker kaffet genast fram. Så även tobaken och eventuellt en bulle. Nästa gång jag dyker upp väntar det dessutom mjukpack på mig.
Ägaren köpte in det eftersom han vet att det är det som jag egentligen vill ha. Kaffet i maskinen är inte samma som Reitans eller Cirkel-K´s men det funkar. Emab kanske borde kika närmare på produkten. Kaffe är faktiskt en destinationsfråga! Jag har ju åkt till Preem längre bort just på grund av kaffet. Jag sitter dessutom på en undersökning som visar vad konsumenten föredrar – på riktigt! Den undersökningen snackar man inte bort!

Servicehandeln har tappat omkring två procent under första kvartalet. Resultatet varierar stort från butik till butik – tunnelbanebutiker är så klart hårt drabbade för att ta ett exempel. Men det finns ljus i tunneln. Jag är säker på att svenskens semestermål i år blir – Sverige.

Campingarna kommer att gå bra, sommarhusen fylls av människor och det blir mycket rörelse på vägarna. Dessutom kommer de som inte väljer camping eller stugor att stanna hemma. Därmed töms inte städerna på folk som de annars brukar göra.

Sommarens stora vinnare blir bensinstationerna – jag är beredd att satsa på min högra lilltå på det. Får vi dessutom en bra sommar med mycket sol ligger många försäljningsrekord illa till – trots Corona.
En annan sak som man redan börjar märka – oron bland vanligt folk blir mer hanterbar sakta men säkert, svensken har inte tid med det här och börjar tröttna – vi är vana vid att saker ska fungera. The show must go on och räkningar ska betalas.
Sitter du fast i en bil kö i en storstad numera så förstår du vad jag menar – det gjorde jag för nån vecka sedan, men absolut inte för en månad sedan

Jag vet precis vad jag ska göra i sommar. Tanka bilen, åka till Grebbestad och preparera sommarstället. Sedan inväntar jag mina vänner från Stockholm som i år tar bilen för att fira sin semester hos mig.
Kol till grillen? Den köper jag hos min Gulf handlare. Tips i Grebbestad? Restaurangen Grebys har en vulgärt läcker havstallrik.