Ledare

Hemmakväll arrangerar inofficiella SM i äggrullning

Under påsken är det dags för det Inofficiella SM i äggrullning, och vad är mer passande än att det arrangeras i samtliga Hemmakväll-butiker? Tävlingsformen går nämligen ut på att rulla chokladägg ner för ...

Läs Mer

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av Petter Alexis Askergren, fortsätter Circle K att utöka sitt materbjudande med spännande nyheter. Nu kan du beställa KÄK:s ”Håll-käften”-burgare över hela Sverige. Med start ...

Läs Mer

OKQ8 satsar vidare på hållbarhet

OKQ8 har sedan 2014 minskat koldioxidutsläppen per såld produkt med 31 procent och energianvändningen med 12 procent.

Andra initiativ man gör för miljön är till exempel utbyggnad av nätverk med fler snabbladdare för elbilar, 50 nya hållbara biltvättar samt fortsätt utrullning av nya hållbara stationer.

– Vi vet att transporter står för cirka en tredjedel av de totala koldioxidutsläppen, och vår bransch bär ett stort ansvar för klimatpåverkan. Därför är det viktigt att visa hur vi genom en rad olika åtgärder arbetar dagligen med att skapa förutsättningar för ett framtida hållbart samhälle, säger Alexandra William-Olsson, Kommunikationschef på OKQ8 Scandinavia.

OKQ8 satsar även på att bygga ytterligare 50 hållbara tvättar under de närmsta åren. Dessa tvättar har reningsverk och oljeavskiljare vilket innebär att vattnet är renat när det återförs till det kommunala reningsverket.

Läs hela rapporten här: https://www.okq8.se/miljo-csr/hallbarhetsredovisning/