Ledare

God Jul & Gott Nytt År

Då är vi på väg mot ett nytt år. 2020 kan vi lägga till kategorin papperskorg. Många har fått känna av dyrbara effekter ekonomiskt och det är få branscher som klarat sig lindrigt undan. Alla ...

Läs Mer

Semestertider och några reflektioner - Ledare

Sommarnumret är för mig förknippat med att nu kan jag ta det lite lugnare en månad. Redaktionen tar semester och lika så jag, visst jag finns alltid tillgänglig på telefon och mail, men ...

Läs Mer

Fler vill ansluta sig till Direkten

  Intresset för att ansluta sig till servicehandelskedjan Direkten är stort, trots den svåra situationen handeln nu befinner sig i. Varje månad får Direkten ungefär 15–20 intresseanmälningar för ett medlemskap i Direkten. Det är både ...

Läs Mer

Servicetrender ledare

    Mitt isolerings tillhåll är en stuga med kurerande utsikt över havet. Den ligger i Grebbestad som är en ort som lever mycket på semestertiderna. Då väller det in norrmän, dock är överhängande andel ...

Läs Mer

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av Petter Alexis Askergren, fortsätter Circle K att utöka sitt materbjudande med spännande nyheter. Nu kan du beställa KÄK:s ”Håll-käften”-burgare över hela Sverige. Med start ...

Läs Mer

Nytt salladskoncept från Eden

Konsumentens behov ställer nya krav på matbutikernas salladsbarer.
Eden Salladsbar lanserar från och med vecka 19 ett nytt koncept i butiker
över hela Sverige med matiga, färdigblandade sallader för alla tillfällen.
Detta är startskottet på den nya satsningen ”Food Stations”.
Eden Salladsbar har efter insikter från trendresor till bland annat Kalifornien och London
hämtat inspiration och insikter till hur man kan utveckla salladserbjudandet i svenska livsmedelsbutiker.
Och därför lanseras nu en ny, spännande variant av Eden Salladsbar, den nya
toppmoderna Food Station.
– Idag ska en bra livsmedelsbutik fungera som lunchrestaurang, det ska finnas färdiga power
snacks och bra take-away-mat som ett alternativ till middag. Konsumenten vill ha mer än bara
sallad, man vill ha en variation av mättande och näringsberikade alternativ. Därför introducerar
vi ett komplett Food Station koncept där vi initialt börjar med att introducera 14 färdigblandade
sallader, säger Pontus Klenell, vd för Eden Salladsbar.
Under våren introduceras 14 matiga, moderna, nyttiga och riktigt spännande sallader, som
plockas i önskad mängd.

– Vi driver utvecklingen och har inspirerats av amerikanska matkedjor som Whole Foods och
Gelsons som erbjuder färdigmat med riktigt hög kvalitet. Samtidigt har vi lyssnat på vad det
svenska folket efterfrågar för färdiga lunch-och middagslösningar i butik, säger Pontus Klenell.
Till hösten planerar man dessutom att ytterligare bredda utbudet med mer än bara sallader i
Edens Food Stations i butik.Turkisk Bulgursallad med kyckling och svarta bonor