Ledare

Hemmakväll arrangerar inofficiella SM i äggrullning

Under påsken är det dags för det Inofficiella SM i äggrullning, och vad är mer passande än att det arrangeras i samtliga Hemmakväll-butiker? Tävlingsformen går nämligen ut på att rulla chokladägg ner för ...

Läs Mer

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av Petter Alexis Askergren, fortsätter Circle K att utöka sitt materbjudande med spännande nyheter. Nu kan du beställa KÄK:s ”Håll-käften”-burgare över hela Sverige. Med start ...

Läs Mer

Menigo erbjuder sina Servicehandelskunder kompetensutbildning

Flera av Menigos Servicehandelskunder hittas på Sveriges landsbygd. För att öka butikernas långsiktiga lönsamhet, i syfte att bidra till en levande landsbygd investerar Menigo med stöd av Landsbygdsprogrammet via Tillväxtverket i en kompetensutbildning för sina handlare.

Utbildningen som Menigo erbjuder sina servicehandelskunder verksamma på landsbygden innehåller bland annat framgångsrik butiksplanering, optimering av sortiment och förståelse för prissättning. Syftet med utbildningsprogrammet är att stötta butikerna i deras arbete och optimera deras lönsamhet för att på så sätt bidra till en ökad livskraft.

På Menigo arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle, därför känns det väldigt roligt att utveckla både våra handlare och deras butiker för att på så sätt bidra till att Sveriges landsbygd stärks, berättar Maria Pousette, Affärsområdesdirektör Offentliga affärer och Servicehandeln.

De affärsutvecklande utbildningarna kommer att genomföras på sju olika orter under hösten för att följas upp med ytterligare tillfällen i vår. Det sker i ett projekt inom Tillväxtverkets stöd till kommersiell service i gles- och landsbygd och finansieras av Landsbygdsprogrammet.